Organische mestkorrels - met de strooier te verdelen

Organische mestkorrels met de strooier verdelen

Wanneer je vroeger koemest of kippenmest in zakken ging kopen, moest je die altijd met de hand strooien. De korrels waren te groot om met een strooier te verdelen en/of de strooier liep altijd vast. Je moest dan de machine weer leeghalen en de korrels kwamen allemaal op een hoopje te liggen. Tijdrovend en vervelend klusje.

Nu is er de Fertiplus granulaat oftewel de Fertiplus kruimel. Dit is een organische meststof die verkruimeld is waardoor deze ideaal verspreid kan worden met de handstrooier. Dus elke particulier kan nu de organische mestkorrels verspreiden over het gazon. Het grote voordele van de Fertiplus mestkorrels is dat deze ook nog eens gecertificeerd biologisch zijn. 

De organische mestkorrels zitten in een 20KG verpakking en hierdoor is het voordelig om ook 1 zak te bestellen. De verzendkosten vallen dan in het standaard tarief en is er geen toeslag van toepassing.

Organische mest - daar verbeter je de bodem mee!

Met het toedienen van organische mest verbeter je daadwerkelijk de bodem. Met kunstmest "verarm" je de bodem.

Organische meststoffen bestaan volledig uit natuurlijke grondstoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong. Ze bevatten voedingselementen zoals stikstof, fosfor en kalium, die vrijkomen wanneer bodemorganismen zoals nuttige bacteriën en schimmels de mestkorrels afbreken. Deze micro-organismen, die ook wel bekend staan als bodemleven, zijn aanwezig in de bodem.

De voordelen van organische meststoffen

Organische meststoffen hebben meerdere voordelen:

  • Ze zorgen voor een luchtige bodemstructuur;
  • Door het gebruik van organische meststoffen wordt de bodem gezonder en vruchtbaarder;
  • Organische meststoffen zijn gedurende een langere periode beschikbaar voor het gewas dan chemische meststoffen;
  • Organische meststoffen bevatten - in tegenstelling tot chemische meststoffen - geen natrium (zouten).

 

Terug naar blog