Heermoes bestrijden met lavameel

Kattenstaart bestrijden met lavameel

Heermoes (paardenstaart) is een onkruid dat moeilijk te bestrijden is. Het is een plant uit de paardenstaartenfamilie die ook wel akkerpaardenstaart of kattenstaart genoemd wordt.

Heermoes is voor bepaalde planten giftig en kan ook giftig zijn voor paarden. De plant doet het heel goed op grond met een mineraalarme bovenlaag en heeft diepe wortels die mineralen van diepere lagen naar boven halen.

Heermoes kan bestreden worden met mulchen en/of lavameel. Lavameel is fijngemalen vulkanisch gesteente dat rijk is aan silicium en andere mineralen die de vruchtbaarheid en gezondheid van de bodem verbeteren. Lavameel verbetert ook de structuur van de bodem en beschermt tegen ongedierte en schimmel.

Lavameel is een uitstekende structuurverbeteraar voor gronden met een hoge pH Calcium zorgt voor verbetering van de structuur van de bodem en silicium (kiezelzuur) geeft een verzurend effect. Dit maakt gebonden fosfaat in de grond vrij, dit heeft een positief effect op de groei van de planten.

De combinatie van calcium en silicium maakt dat lavameel niet pH-verhogend voor de bodem is. Silicium versterkt ook de celwanden van het gewas, wat kan helpen om meeldauw te voorkomen. DCM lavameel is een product die deze combinatie van mineralen bevat.

Lavameel kopen?

Klik hier om lavameel te kopen tegen een scherpe prijs.

Terug naar blog