Agapanthus blauw met agapanthusmeststof

Agapanthus meststof kopen

7-14-28 Agapanthusmest

Wij verkopen al jaren met succes een meststof die zeer geschikt is voor de Agapanthus. In geheel Nederland en Belgie wordt onze meststof gekocht voor de teelt van de Agapanthus. Het is een meststof met een NPK verhouding van 7-14-28. Dit betekent dat het gehalte aan Kalium relatief hoog is ten opzichte van de stikstof. Teveel stikstof in de meststof zorgt voor bladvorming en dat is in principe niet gewenst. U heeft immers een Agapanthus gekocht voor de bloemen.

Agapanthus en voeding / verzorging

In maart zal de temperatuur wat gaan oplopen en dan is het een goed moment om de eerste voeding te geven. Elke maand een beetje voeding kan (mag) gerust. Als u ca. een eetlepel per plant gaat geven dan is dit ruim voldoende (beetje afhankelijk van de potmaat). Het beste is al u de korrels iets door de bovenste laag van de grond mengt. Doordat u water geeft zal een deel beschikbaar komen voor de plant en elke keer bij uw watergift zal er iets naar de wortels "zakken". In september geeft u de laatste voeding.

Zorg voor een luchtige grond. Dit kunt u bijvoorbeeld doen om uw bestaande potgrond te vermengen met perliet. Perliet (niet verwarren met vermiculiet) zorgt voor een goede drainage zodat de wortels niet te nat blijven.

Toch voeding gegeven en geen bloemen?

U heeft uw Agapanthus netjes speciale voeding gegeven en toch zijn er geen bloemen gekomen? Dat is mogelijk en er zijn meerdere oorzaken mogelijk.

Als u een Agapanthus gekocht heeft in de winkel kan het zijn dat u een plant heeft gekocht die opgekweekt is uit zaad. Dan heeft de plant een jaartje nodig om zich te ontwikkelen en heeft u de kans dat de plant zijn energie in de bladvorming gaat steken. Hierdoor kweekt de plant een "body" zodat de plant sterk genoeg is om later bloemen te geven.

Een andere reden kan zijn dat de plant nog geen koudeperiode heeft gehad. Een Agapanthus heeft een koudeperiode nodig om bloemen te kunnen geven. Misschien dat de overwintering te warm is geweest. Tenslotte kan het zijn dat de Agapanthus te weinig zon geeft gekregen. De plant wil graag in de zon staan en schaduw geeft een vertraagde bloemvorming en/of kan zelfs helemaal geen bloemen geven!

U kunt bij ons al Agapanthusmest kopen vanaf 2,5 kg!

Terug naar blog